måndag 13 april 2015

Mer lokal TV

Idag var det den riktiga premiären för SVT:s nysatsning på regionala program (även om de smygstartade igår). ABC och SVT Uppland försvinner ur tablån och SVT Nyheter Uppsala träder in. Det blir fler Uppsalasändningar (men också Stockholm och Södertälje) och i Uppsala jobbar nu 10 personer på redaktionen (mot tidigare 4).
Samtidigt lanserade 24UNT en del nysatsningar - bland annat införandet av några fasta tablåtider för nyheter - klockan 18 och kl 22 (mer linjär TV - om uttrycket tillåts). Det blir även en ökad andel direktsändningar i 24UNT. Och en ökad konkurrens mellan de två lokala TV-stationerna...

Sändningarna ikväll var ganska snarlika - båda hade inslag om förslaget att lägga ned Bolandsgymnasiet och GUC; om att ett romskt tältläger i Bålsta attackerats; om det nedblåsta taket i Valsätra. 24UNT rapporterade om tågstörningar, fartkontroller och knarkbrott - SVT Nyheter Uppsala berättade om usel mobilsurf i Heby och en misstänkt våldtäkt...  Båda kanalerna berättade om sina egna satsningar, men inte om konkurrentens - och båda hänvisade förstås till webb och sociala media.   Det ska bli intressant att följa utvecklingen av dessa lokalTV satsningar framöver... Vem vann då kvällens nyhetsmatch? Enligt min mening var det nog ganska dött lopp... och jag saknade TV4:s lokala sändningar som lades ned för snart ett år sedan. Och varför ska SVT krångla till det med en tidigareläggning av huvudsändningens sändningstid - och varför har 24UNT valt just 18 som fixerad tid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar