lördag 25 april 2015

Ebba tar befälet

Så blev då Ebba Busch Thor vald till partiledare för kristdemokraterna, dessutom enhälligt...
En vanlig fråga till den nya partiledaren är om var KD ska placeras på höger-vänsterskalan, vilket borde vara en självklarhet - KD är förstås ett högerparti, ett av de fyra allianspartierna.
Möjligen kommer partiet att försöka ta väljare från moderaterna, som sökt sig till mitten, men Ebba fick egentligen inte frågan om hur hon tänker sig att partiet ska utvecklas - ska några nya högerbetonade förslag drivas?
Redan på Birger Ekstedts tid var KD (eller KDS som det hette då) ett klart högerbetonat parti, likaså under Alf Svensson, medan partiet lite fått sudda ut en del profilfrågor under allianstiden. Nu kommer ju de borgerliga partierna att profilera sig för att bli mer tydlig för väljarna. Möjligen kan KD därmed locka väljare från SD och M, kanske också centern. Men risken för KD är väl att partiet inte lockar nämnvärt många fler väljare utan stannar vid 4%-gränsen ungefär... Ebba Busch Thor är dock kanske rätt person för att ge partiet en tydligare framtoning på högerkanten... Hon är den andra upplänningen på KD-tronen och den första kvinnan. Att hon är engagerad i familjepolitiken torde komma att märkas än mer när hon inom kort också blir mamma...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar