lördag 19 januari 2013

Skolplaneringen

Snart får vi veta hur politikerna tänker sig att utbyggnaden av för- och grundskolan ska gå till för att möta behovet som en växande befolkning för med sig. Att Brantingskolan, Åkerlänna, Jumkil och Länna läggs ned står nu klart, men var/när/hur byggs nytt?

Av det omfattande material som lagts ut på nätet - utredningen om pedagogiska lokaler - kan man förstås dra en hel del slutsatser, men jag undrar hur problem ska undvikas t.ex. i Luthagenområdet där en ansenlig mängd nya bostäder byggs och där Tiundaskolan ska rivas för att byggas upp på nytt, samtidigt som Sverkerskolan ska byggas om och till. Det torde leda till en hel del problem. Tiundaskolans omdaning skulle redan ha varit i princip klar, men projektet har skjutits fram, återstår att se när det blir av. Förskolan vid Hällbyvägen har påbörjats - schaktningsarbetet i vart fall - och modulerna står klara till hösten, skulle jag tro.

Det skulle vara fint om en lista med byggen kunde publiceras - med uppgifter om antal platser, byggstart och byggklart. Då fanns något att ta fasta på när man ska utvärdera politikernas arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar