torsdag 17 januari 2013

Högspecialiserad cancervård - i samverkan?

Hur ska det gå med samarbetet mellan Akademiska sjukhuset och privata Uppsala Cancer Clinic?
Efter ett längre dödläge i diskussionerna i höstas bad politikerna i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen en konsult - Anders Thulin - att hjälpa parterna att samtala med varandra. Man satte också upp ett datum då politikerna skulle återses och fundera över vilken den framkomliga vägen är - ett extra sammanträde skulle hållas den 21 januari 2013. Sammanträdet ska mycket riktigt hållas och konsulten lär inte ha blivit helt avskräckt från vidare kontakter mellan parterna. Det finns möjligheter att nå en överenskommelse verkar det som.
Under tiden har ytterligare en patient från länet opererats på egen bekostnad vid UCC och ett antal - som kanske inte har råd - avvaktar chansen att få den behandling de önskar. Samtidigt har Akademiska börjat utföra operationer enligt "sugar baker" metoden - enligt deras egna uppgifter... Vården håller på att byggas upp igen, efter all den personal som följde Haile Matheme från UAS till UCC. Det tyder i så fall inte på någon vilja eller något behov från Akademiska att inleda ett samarbete.
På UCC hoppas man dock mycket på de samtal som kommer att fortsätta ytterligare en tid - ifall jag är rätt underrättad. Efter måndagens sammanträde lär bilden klarna något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar