tisdag 22 januari 2013

Dr Säkerhetsrisk?

Den omstridde psykiatrikern Ola Gefvert ska inte ha patientkontakter efter ett antal "avvikelserapporter" - ett tiotal händelser från förra året har granskats. Resultatet blev att Akademiska sjukhuset inte längre kommer att anlita Gefvert som t.ex. bakjour på psykakuten.
Enligt klinikledningen utgör G en "patientsäkerhetsrisk" - därför sparkas han. Beslutet fattades innan de avslöjande dokumentärprogrammen om "Nora" sändes i Svergies Radio, men kanske delvis som en följd av denna granskning. Återstår att se hur psykiatrin utvecklas framöver - och hur flickor med s.k. självskadebeteende kommer att behandlas. Ett dåligt bemötande kan vara den faktor som utlöser självmord, t.o.m. inne på psykakuten...

1 kommentar:

  1. Jag har varit patient i psykiatrin. Under lång tid (24 mån inläggning totalt). Jag har haft medpatienter med Nora:s diagnos och jag har sett och hört hur dessa patienter kräver hela avdelningens och personalens uppmärksamhet. Hur de flashar sina bröst i matsalen, hur de kastar tallrikar i väggen, hur de skruvar ur alla glödlampor och kastar i väggen, hur de skriker och gapar, ger sig på personal och medpatienter, röker på sina rum, går runt i korridoren på nätterna och skriker: ALLT FÖR ATT FÅ UPPMÄRKSAMHET! De behöver regler och struktur. Få veta att deras beteende inte är OK och att ta hänsyn till andra. Som medpatient så vill jag också ha uppmärksamhet men när EN eller två fullständigt suger musten ur personalen så finns det inget svar. Nora är en drama Queen. Jag har respekt för hennes problem och vad hon varit med om men hon kan inte få ha 100 % kontroll över sin egen behandling när hon uppenbarligen inte vet sitt bästa.

    SvaraRadera