tisdag 15 januari 2013

Industriminnen hotade

Kulturnämndens arbetsutskott vill avslå industriminnesföreningens ansökan om bidrag om 440 000:- kronor till hyran av lokaler för föreningens lilla industriminnesmuseum på Salagatan 16A. Orsak: ansökan lämnades in alldeles för sent och kulturnämnden har tidigare beslutat att inte ta upp för sent inkomna ansökningar.
En skrivelse har också gått iväg till kommunstyrelsen för att informera om saken.
Men kommer kulturnämnden också att besluta om avslag nu på torsdag? Kanske inte alldeles självklart, även om alliansrepresentanterna i nämnden enats om linjen vid ett möte häromdagen.
Det finns dock starka krafter - bland annat i form av f.d. kommunalråd - i föreningens medlemskader som kan tänkas lägga press på t.ex. centerrepresentanten Anette Stavenow Mansnerus. Kanske ger det resultat. Kanske ingriper också kommunstyrelsen för att rädda industriminnesföreningen... Hur som helst kan man ställa sig undrande till hur en verksamhet som är uppbyggd av en imponerande grad av ideellt arbete bara kan kastas på soptippen. Å andra sidan är det rätt många projekt som olika föreningar sökt bidrag för som inte blir av. Följetongen fortsätter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar