torsdag 13 september 2012

Har lokala media en chans?

På missionskyrkan höll Bernt Jonsson i ett samtal om lokala medier i det förändrade medielandskapet. Kring dussinet åhörare borde ha varit fler - men ett desto mer avancerat samtal i den lilla skaran, menade Bernt.
De lokala medierna - har de en chans? var kvällens rubrik. Och får man tro UNT:s publisher Hanna Stjärne, Uppsala Tidningens redaktionschef Inger Nilsson och P4 Radio Upplands kanalchef Andreas Miller är de lokala medierna någon slags vinnare - det lokala materialet är alltmer värt för publiken, samtidigt som olika nischmedier vinner terräng. Sämre lär det gå för vissa riksmedia som nu genomför stora nedskärningar. Tillsammans med "nya medier" är det på den lokala scenen det går hyfsat bra - inte minst i Uppsala som finns i en expansiv landsända, vilket gör att UNT inte längre tappar upplaga.
För oss som jobbar på Nyhetsbolaget med lokala nyheter för TV4 ser det också rätt bra ut framöver - med sändningar i TV4, Sjuan och TV4 News.
Men visst råder tuffa sparkrav även lokalt... Man får hoppas att det framgent finns utrymme för lokal kvalitetsjournalistik, trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar