tisdag 26 februari 2013

Dags för ett lokalt Maramö?

Hur går det med allianssamarbetet i Uppsala? Frågan kan ställas inför onsdagen då allianspartierna sätter igång budgetarbetet på allvar.
Under tisdagen lyckades allianspartierna inte enas om att stoppa arbetet med att slutföra arbetet med att bygga del två av cykelvägen mellan Uppsala och Ulva och vidare mot Bälinge. På sin blogg visar kommunalrådet Stefan Hanna (C) en tydlig irritation över folkpartiets agerande i frågan. Folkpartiet gjorde nämligen gemensam sak med oppositionen och drev igenom en återremiss - för att göra ett sista försök att driva igenom projektet.
Frågan kan knappast vara en "regeringsfråga" även om många engagerat sig i den och tycker att den är viktig.
Annars hör man ofta andra politiker tala om folkpartisternas underskott - i meningen att de nämnder som redovisar de största underskotten leds av folkpartister - UAN av Mohamad Hassan och Vård o bildning av Cecilia Hamenius. Medan centern till och med vågar trotsa sina kärnväljare när det gäller deltidsbrandkårerna i bl.a. Knutby för att spara en ganska blygsam summa.
Kanske behövs det ett lokalt Maramö för att få alla att gå i takt? En allians på tre partier lär nämligen inte räcka till för att få majoritet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar