tisdag 12 november 2013

Medborgardialog lockade få

Det var många vettiga synpunkter på tillgänglighet som kom fram när nämnden för hälsa och omsorg ( stödd av kontoret för hälsa, vård och omsorg) bjöd in till medborgardialog om delaktighet och tillgänglighet på UKK ikväll. Det finns uppenbarligen mycket som kan förbättras - och inte behöver sådana lösningar vara dyrare än de som är mindre bra för funktionshindrade av olika slag. Man kan förbättra utrop på bussar, man kan göra övergångsställen säkrare, det finns en del att göra för tillgängligheten på olika plan - fysisk tillgänglighet, informativ, kommunikativ och psykosocial tillgänglighet. Och man kan skrota gåfartsgator som bara förvirrar för cyklister, bilister, rullstolsburna, synskadade och fotgängare.
Snart kommer kommunen att presentera ett kommunövergripande tillgänglighetsprogram och medborgardialogen var ett slags startskott. Med sig fick tjänstemän och politiker ett antal post-itlappar att läsa, sortera och fundera på. Många goda idéer från allmänheten.
Det var bara ett fel - alldeles för få var där - 18 personer utom tjänstemän och politiker. Kaffe var beställt för 50...

1 kommentar: