torsdag 29 november 2012

Kraxande i Trasthagen

Plan- och byggnadsnämnden har beslutat om bygglov för modulförskolor på 9 olika platser i Uppsala. Besluten fattades på delegation av nämndens arbetsutskott. För att ge berörda chansen att lämna synpunkter har besluten offentliggjorts i "Post och Inrikes" - tre veckor har man på sig om man vill överklaga.
Bland de förskolor som nu får tillfälliga bygglov finns inte förskolorna vid Almtunaskolan, Domarringens skola och Trasthagen med. Domarringen måste utredas mer innan ansökan kan lämnas in. Vid Almtunaskolan pågår sonderingar med kringboende för att hitta en lösning, det lär snart vara klart för beslut. Trasthagen, slutligen är ett sorgligt kapitel. Där skulle en förskola redan ha stått klar enligt beställningar från barn- och ungdomsnämnden. Men - trots att en gällande detaljplan finns för förskolan - har inte mycket skett. Enligt kontoret för samhällsutveckling kan en permanent förskola stå klar om två år (sic!). En modulförskola kan förstås byggas - det skulle gå relativt snabbt, även om det inte finns något bygglov ännu. Men det finns inte plats för både modul- och permanent förskola så någon måste välja.

3 kommentarer:

  1. I december ifjol fanns det 439 barn upp till 6 år i Sunnersta. (www.uppsala.se) Under året har 120 ny familjer flyttat in i Trasthagen. Generationsväxling pågår för fullt i stadsdelen. 40-talisterna säljer sina villor till barnfamiljer. Det moderata kommunalrådet säger till reporter Nordling att hon lägger sig inte i om förskolan ska vara permanent. Det verkar var någon slags nysvenska för "jag tar inget ansvar"

    SvaraRadera
  2. Du kan ha rätt - men en permanent förskola skulle enligt beställning ha stått klar redan för ett halvår sedan. Den kan inte stå klar förrän om 2 år enligt Helena Lindblad, KSU. En modulförskola skulle ge en snabbare lösning, men kanske med färre platser. Har du tips om "drabbade" föräldrar hör av dig via mail - jan.nordling@tv4.se

    SvaraRadera
  3. Igår fick föräldrarna i innerstan ett brev med möjligheten att välja en tillfällig, tillfällig lösning till förskoleplats i januari ute i nån stadsdelsgrundskola med tomma lokaler eller vänta till slutet på mars på plats i en tillfällig modulförskola och ordna nån egen lösning däremellan. Svaret ska vara inne senast på måndag står det med fet stil. Så det gäller att hålla sig hemma vid brevlådan. Det moderat kommunalrådet lägger sig säkert inte i hur det praktiska sköts av tjänstemännen.

    SvaraRadera