måndag 5 november 2012

Medborgardialog?

Ikväll höll Uppsala kommun medborgardialog kring de planerade dagisbarackerna, förlåt förskolepaviljongerna, eller heter det tillfälliga moduler för förskoleverksamhet numera?
 I vilket fall handlade det om tillfälliga lokaler för att få plats med alla som behöver förskoleplats eller dit barn kan evakueras i avvaktan på att deras nuvarande förskolor renoveras...

En medborgardialog är en viktig del av Uppsalas styrmodell, som annars präglas av en metod att kunna peka på någon annan som inte tar sitt ansvar. Vid medborgardialogen ska beställarpolitikerna få reda på vad de som berörs av politiken har för krav och synpunkter.
Nu handlade det alltså om de 600 förskoleplatser som utlovats från första januari. Vems fel det är att den första av dessa platser kan tas i bruk först den 15 februari så där framgick inte riktigt. Barn- och ungdomsnämnden har beställt fram platserna i tid och fastighetsägarnämnden har agerat så att bygglovsansökningar och upphandling av baracker... moduler hunnits med. Byggnadsnämnden har inte beslutat om bygglov ännu och det saknas besked om strandskyddsdispens för ett av projekten, men vems fel detta är framgick inte för mig i alla fall. Sedan kommer de nya modulerna att stå färdiga en efter en fram till i augusti...

Vilka besked föräldrar kan få om när deras barn får sin plats är inte riktigt klart ännu.
Nåja, sakinnehållet är en sak. Medborgardialogen lockade cirka 15 småbarnsföräldrar och ungefär lika många andra ur allmänheten. Ett tjugotal tjänstemän och politiker hade också slutit upp. Vad de som berörs av de olika förskolebyggena tycker lär inte kunna komma fram vid möten som dessa, även om några får ställa frågor som besvaras på något sätt. Eller hänvisas till hemsidan och möjligheten att ställa frågor och få svar den vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar