torsdag 8 november 2012

Fullerö - länsstyrelsen tar inte upp överklagan

Idag beslutade länsstyrelsen att inte ta upp överklagan mot detaljplanen för Fullerö Park, som antogs av Uppsala kommunfullmäktige i maj. Beslutet överklagades av folkpartiet i Vattholma-Rasbo och av föreningen Vårda Uppsala, men enligt länsassessor Annika Israelsson har de båda föreningarna inte rätt att överklaga - det kan bara föreningar som har "som huvudsakligt ändamål att tillvarata naturskydds- och miljöintressen". Dit kvalificerar sig ingen av föreningarna, även om Vårda Uppsala delvis har detta ändamål, menar länsassessorn.
Det här betyder att länsstyrelsen inte tar upp frågan till någon form av sakprövning. Men den bedömningen går också att överklaga, vilket Vårda Uppsala troligen kommer att göra - åtminstone är det Ulla Björkmans bedömning. Ulla är jurist och har författat föreningens överklaganden.
Vi får väl se hur högre instans (Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt) bedömer saken. Kanske får vi så småningom en rättslig prövning gällande natur- och kulturmiljöpåverkan av själva parken och trafiken till och från Fullerö park. Anläggningen ska husera en Vikingapark med nöjespark, ett köpcentrum i form av en stor galleria, diverse idrottsanläggningar, hotell och bensinmack. Den kan stå helt klar år 2020  ungefär, säger Vahik Abrami, som är den drivande kraften bakom projektet. Men ännu ett tag får han fortsätta att vänta på att beslutet om detaljplan vinner laga kraft...
Under tiden arbetar Fulleröbolaget vidare med att få igång bostadsbyggandet i området intill...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar