torsdag 23 oktober 2014

Publicistklubben diskuterar valet

Publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt - som arrangerades på Kulturhuset i Stockholm ikväll - haltade något när det gällde deltagande av partiledare. Av de fyra partiledare som deltog representerade ingen regeringen... Gustav Fridolin var ju i Uppsala för att presentera budgeten och Stefan Löfven är i Bryssel... Åsa Romson?
Debatten sköttes nu av Annie Lööf (C), Göran Hägglund (KD), Jonas Sjöstedt (V) och Mattias Karlsson (SD). Men med i panelen fanns också tre journalister - Anna Hedenmo (SVT), Fredrik Sjöshult (Expressen) och Ewa Stenberg (DN).
Det blev ett intressant meningsutbyte där partiledarna faktiskt inte hade så mycket kritik mot media som man kanske kunde förvänta sig. Jo, en punkt: valrörelsen blev alltför Stockholmscentrerad genom att förutom TV4 och SVT också Expressen och Aftonbladet hade flertalet direktsändningar och debatter där partiledarna förväntades delta... En annan faktor som påverkade valrörelsen var twitter - och andra sociala medier som tenderar att locka olika grupper och därmed fragmentisera verklighetsuppfattningen... Och Anna Hedenmo var skarp emot utvecklingen med anonyma näthatsattacker i samband med intervjuer med SD. Lärdomar inför nästa val?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar