fredag 24 oktober 2014

De nygamla makthavarna

Det ser ut att bli jämn könsfördelning på kommunalråden i Uppsala. Alla partier har visserligen inte offentliggjort sina kandidater, men vad jag förstår kommer de 9 kommunalrådsposterna att fördelas på 10 personer, 5 kvinnor och 5 män. Kommunfullmäktiges presidium däremot verkar bli 3 män.
Den nya majoriteten får fem kommunalråd. De tre toppnamnen är Marlene Burwick (S), Maria Gardfjell (MP) och Ilona Szatmari Waldau (V). Dessutom är Erik Pelling (S) ett ganska självklart val. På den sista majoritetsposten kommer troligen Ulrik Wärnsberg (S) att sitta, därmed 3 kvinnor, 2 män. Ett alternativ skulle vara att Caroline Andersson (S) fick posten i stället för Wärnsberg, men troligen får Caroline Andersson ett ordförandeuppdrag, t.ex. i nya utbildningsnämnden.
På allianssidan utses Fredrik Ahlstedt (M) och Marta Obminska (M), Stefan Hanna (C), Mohamad Hassan (FP) och Ebba Busch (KD), 3 män 2 kvinnor om jag får rätt. Av dessa är endast Ahlstedt utsedd på heltid, övriga får dryga ut sina deltider med andra uppdrag för att komma upp i heltid.
Kommunfullmäktiges ordförande blir Carl Lindberg (S), med vice ordförandena Alf Carlsson (MP) och Magnus Åkerman (M).
Valen sker på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar