måndag 27 oktober 2014

Långbänken

Det skulle ju vara en snabb affär - kommunfullmäktiges möte ikväll. Så det gjorde ju ingenting att mötet började i lite sävlig takt. Åldermannen Gunnar Hedberg (M) startade det hela och ganska snart var det dags att välja Carl Lindberg (S) till KF-ordförande, följt av val av viceordföranden (Alf Karlsson MP och Magnus Åkerman M). Så en ajournering för att justera valen och så kunde det nya presidiet ta plats. SD uttalade en förhoppning att de skulle respekteras av det nya presidiet (vilket tydligen inte gällde under föregående mandatperiods presidium). Lite slog detta an tonen - att SD kände sig orättvist behandlat och när valet av ny kommunstyrelse skulle äga rum blev det smått kaotiskt. Det rödgröna blocket borde få 8 ledamöter, alliansen 6 och SD 1 ledamot om valresultatet skulle slå igenom. Men när valet skulle ske  nominerades 16 ledamöter till de 15 platserna - FI ville gärna ha en representant i kommunstyrelsen och nominerade alltså en. Efter en lång och förvirrad debatt - med långa ajourneringar - blev det 8 rödgröna, 6 allians och 1 SD. I omröstningen visade dock FI färg och röstade med de rödgröna medan en rödgrön röstade på FI... I övrigt följde man partilinjerna... Är det ett tecken på hur det ska bli i fullmäktige att de till synes enkla valärendena drog ut så på tiden...?

2 kommentarer:

  1. Fi-ledamöterna röstade på alla föreslagna från den rödgröna majoriteten och från oppositionen, alltså inte bara rödgrönt. Vi vet väl inte heller om det var en rödgrön som röstade på Fi, eller vet du vem det var? Jag är inte ute efter att efterforska din källa (för det får jag ju inte) utan bara om du gissar eller vet.

    SvaraRadera
  2. Det fanns 3 röster för FI. Två av dem röstade på femton namn - dvs alla nominerade utom SD-kandidaten. Den tredje rösten - som jag uppfattade det - kom från en valsedel med de 8 rödgröna plus FI-kandidaten. Jag kan ju ha missuppfattat saken, men utifrån detta antog jag att det var en rödgrön röstsedel. Vem som avgav rösten vet jag förstås inte...

    SvaraRadera