tisdag 2 december 2014

Styrelser och nämnder

Nomineringarna till Uppsala kommuns nämnder och styrelser börjar bli klara inför kommunfullmäktige den 15 december.
Av socialdemokraternas nomineringar framgår att Monica Östman byter område - från vice ordförande i plan- och byggnadsnämnden till ordförandeskapet i äldrenämnden.
Det kan nog bli ett tufft byte eftersom äldrenämnden fått lite stramare tyglar i den reviderade budgeten - det märks särskilt om den rödgröna budgeten faller i riksdagen imorgon med mindre statsbidrag som följd - men bakgrunden är annars att man måste ge några av kommunalråden ordförandeuppdrag för att få ihop till heltider. Därför blir Erik Pelling ordförande i plan- och byggnämnden, medan Caroline Andersson (som varit vice ordf. i äldrenämnden) blir ordförande i utbildningsnämnden. Förr var det praxis att kommunalråden inte skulle ha nämnduppdrag - för att kunna ha en självständigare roll i kommunstyrelsen, men under senare år har ordförandeuppdrag kombinerats med deltidsuppdrag som kommunalråd...
Monica Östman får väl dock vara med och fatta beslut om bygglovsansökningarna gällande Ärna flygfält som nu forceras av avgående ordföranden Liv Hahne (M).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar