onsdag 9 april 2014

Dråpslag mot lokal journalistik...

TV4 lägger ned lokalTV efter sommaren! Ett dråpslag enligt min mening. Och ett kortsiktigt beslut. Lokal journalistik är viktig - och TV4 LokalTV en viktig lokal aktör. Nedläggningen kan knappast vara ett rimligt beslut... Mer reaktioner kommer när chocken har lagt sig! Enligt uppgift ska det finnas ett antal "rikskorrar" som bevakar landet utanför Stockholm, men Uppsala, Västerås, Örebro och Gävle blir utan TV4-närvaro... Medieskugga över Mälardalen...

2 kommentarer:

  1. Åh nej vad tråkigt! Och klumpigt och knäppt! En så viktig resurs, hur fasiken tänker de? Är TV4 i total kris eller? Det här är ju att förlora så mycket lokal förankring och kontakt och så mycket hjärta och hjärna. :-(. Rikset kan säga vad de vill, här i Stockholm har de aldrig och kommer aldrig att förstå det lokala perspektivet eller de värden som finns i det. Det säger sig självt hur lite de förstår när de talar om rikskorrar, en sådan åtgärd är ingenting i jämförelse med det jobb som har gjorts.

    SvaraRadera
  2. Nedmonteringen har pågått länge. I början av 90-talet fanns chansen att sitta i soffan i Boländerna och diskutera aktuella frågor under många minuter.
    Hans Eric Lindahl
    LR-Uppsala

    SvaraRadera