torsdag 24 oktober 2013

Oeniga valberedningar

Maria Gardfjell (MP) verkar ganska säker på att få förnyat förtroende från partiet när det gäller vem som ska stå på första plats på partiets kommunalvalsedel. Detta trots att det finns oenighet i valberedningen. Gardfjell vann den interna medlemsomröstningen om listan och tror att medlemsmötet som ska fastställa denna och den oeniga valberedningens majoritetsförslag.
Hon har förmodligen rätt och kan fortsätta som kommunalråd även nästa period. Elaka tungor uttrycker idag farhågor om hur personkemin i en tänkt ny majoritet efter valet kan fungera - alltså hur väl Marlene Burwick (S), Ilona Szatmari-Waldau (V) och Maria Gardfjell (MP) ska fungera som ett team. Den som lever får se.
Också i socialdemokraternas valberedning lär det ha funnits oenighet om hur Lena Sommestad ska placeras på listan. Varför placeras inte en kvinna i topp - alltså Agneta Gille, som är distriktsordförande. Det skulle ju - se tidigare inlägg - placera Lena Sommestad på valbar (tredje) plats... Kanske kommer ett reviderat förslag från valberedningen inför det avgörande mötet den 23 november?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar