måndag 8 april 2013

(S)-kongressen

Allt har väl skrivits om den (S)-kongress som avslutades i helgen. Men intressant att två Uppsalabor hamnar i partiledningen (S). Dels i "det mäktiga verkställande utskottet" - där Ardalan Shekarabi tar plats. Det är en politiker som säkert kommer att associeras till annat än "fiffel med SSU-bidrag" framöver (han har ju redan haft några viktiga uppdrag i "framtidsarbetet). Dels Vivianne Macdisi - som efterträder Maragreta Widén i partistyrelsen.
Efter den analys som gjordes för några veckor sedan - om bristande representation för personer med invandrarbakgrund (4 nyanser av vitt) - var väl detta rätt väntat. Laboremus kampanj för att få in Milischia Rezai på riksdagens upplandsbänk är också intressant ur det perspektivet...

2 kommentarer:

  1. Nu tycker jag att redaktörn är fördömfullt och utpekande genom att begränsa sig till att nämna att ovanstående tre personer har namn som kan tyda på att de har släkt som inte är född i Sverige. Milischia, Vivianne och Ardalan är oerhört intelligenta och socialt begåvade. Duktiga, alltid pålästa, redan erfarna, ser bra ut och har talets gåva alla tre. Det är definitivt de egenskaper som har fört dem där de är just nu.

    SvaraRadera
  2. Du har rätt Kees! De har en hel del erfarenhet och kompetens att stöda sig på

    SvaraRadera