torsdag 20 februari 2014

Eva avgår inte

Det var en till synes oberörd och självsäker universitetsrektor som mötte press, radio och TV efter dagens konsistoriemöte. På mötet hade hennes kritiker lagt ut texten kring varför de tycker att rektor Eva Åkesson ska avgå. Enligt konsistoriets ordförande, Carola Lemne, var det en ingående presentation över föregivna brister, men inga beslut fattades idag om vilken rekommendation konsistoriet ska avge till regeringen som bestämmer ifrågan. Nu ska ledamöterna få en vecka på sig för att begrunda vad som kommit fram innan man beslutar sig vid ett möte i nästa vecka.
Eva Åkesson sa att hon inte tänker avgå. Hon har mått bättre i sitt liv jämfört med dagens kritikstorm, men hon är glad över det stöd hon fått sedan affären blev allmänt känd. Kritiken tar hon på stort allvar och hon ska nu analysera vad som sagts, reflektera och i nästa vecka reagera...
Att Uppsala universitet flaggade på halv stång idag hade inget med mötet att göra utan var en hedersbetygelse för en f.d. medarbetare som begrovs idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar