måndag 4 maj 2015

Lycka och helvete

"Lycka och helvete" är namnet på ett dokumentärfilmsprojekt, bekostat av socialnämnden i Uppsala och landstinget. Del 1 av 2 förhandsvisades idag. Filmen är en del av socialnämndens förebyggande insatser som ska leda till att ungdomar inte testar droger. Monica Söderbaum från kommunen är projektledare, understödd av Mona Örjes, IOGT-NTO och Margareta Nyström, FMN (föräldraföreningen mot narkotika). Vidare är UNF (Ungdomens nykterhetsförbund) med på ett hörn.  Filmen är producerad av Anders Land från Populate.
I filmen möter man ett antal ungdomar från Uppsala som berättar om egna erfarenheter av drogmissbruk eller som anhöriga till drogmissbrukare. Berättelserna är framförda av ungdomarna själva i olika Uppsalamiljöer, i flertalet fall är dock ungdomarna anonyma.
Filmen ska nu visas på skolor och fritidsgårdar och laddas upp på YouTube - premiär på fredag.
I första hand är det ungdomar i gymnasieåldern, 16-19 år, som är målpubliken...
-Lycka och helvete innehåller just den sortens personliga berättelser som är så viktiga i det förebyggande arbetet och hjälper oss att nå många ungdomar och förhoppningsvis påverka deras inställning till narkotika, säger Ilona Szatmari Waldau, V, ordf. socialnämnden.
Dokumentärfilmen följs upp med del 2 i november. Där ska reaktionerna på del 1 ges utrymme, liksom nya berättelser som väcks av den första filmen.
Kolla på trailer www.lyckaochhelvete.se -på fredag läggs hela filmen ut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar