onsdag 5 mars 2014

Studentmakt...

Om inte studenterna haft så stort inflytande i universitetets konsistorium hade rektor Eva Åkesson inte ha kunnat sitta kvar. Enligt uppgift förekom en provomröstning kring förtroendefrågan i förra veckan. Den omröstningen slutade 9-6 för att rektor skulle sitta kvar. Om vi förutsätter att de två studentrepresentanterna stödd rektor kan man räkna ut att utfallet kunde ha blivit motsatt om det istället varit två motståndare som suttit på stolarna, 8-7 för avsättning lyder spekulationen. Därmed kan man konstatera att studenterna nu fått ett avgörande inflytande på universitetets ledning... studentrevolten -68 har skördat sina frukter.
Den verkliga omröstningen slutade nu med 10 röster för och 5 nedlagda. Det tyder på att ordföranden - Carola Lemne - som inte kan lägga ned sin röst - därvid bytte sida från "mot" i provomröstningen till "för" i själva omröstningen och beslutet blev "enhälligt".
Spekulationer? Javisst, men det är inget jämfört med hur snacket går på vissa håll... De som sitter i konsistoriet håller dock tyst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar