torsdag 19 december 2013

Protestmöte mot politiskt våld

Opinionsmötet mot nazistiskt våld samlade åtminstone några hundra deltagare. 2-300 sa polisen, kring 600 menade arrangörerna. Själv tror jag att antalet var omkring 400, men det är svårt att uppskatta vid ett sådant tillfälle som idag - man får ingen överblick över mötet, det är mörkt och många rör sig i julhandeln.
Mötets arrangör - Anna Lagerqvist - berättade om en tidigare händelse - då hon och framförallt hennes sambo drabbades av misshandel från företrädare för den nazistiska organisationen SMR. Det var lite svårt att höra vad talarna på mötet sa - ljudanläggningen höll inte riktigt måttet... Men förutom Anna Lagerqvist talade också bl.a. kommunalrådet Erik Pelling (S).
I dagens UNT kritiserar ledarskribenten Maria Ripenberg arrangörerna för att de kallat till en bred vänstermanifestation, vilket exkluderade alla antinazister med borgerlig bakgrund, menade hon. Kanske blev det också en vänstermanifestation (med syndikalistfanor och allt). Men i första hand blev det nog den manifestation i protest mot det nazistisk våldet, senast uttryckt i Kärrtorp, och i solidaritet med nätverket Linje 17:s antinazistiska demonstration i söndags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar