söndag 24 mars 2013

Att organisera om

I fredags tackades stadsdirektören Kenneth Holmstedt av vid en mottagning på Uppsala Konsert & Kongress. Det var ett imponerande stort uppbåd av det officiella Uppsala - med en lång rad nuvarande och tidigare politiker och tjänstemän och många fler som tog chansen att säga några väl valda till Kenneth (som f.ö. också hade namnsdag).
Nu - när avtackningen är klar - kan man tänka sig att tankarna på omorganisation av kommunen - helt eller delvis - blir mer aktuella. Kenneth Holmstedt har ju varit huvudarkitekten bakom den nuvarande organisationen och när han försvinner från scenen kommer säkerligen fler än Mohamad Hassan och Ilona Szatmari Waldau att komma med ändringsförslag.

1 kommentar:

  1. Kenneth Holmstedt24 mars 2013 kl. 22:15

    Janne. Du har säkert helt rätt. Sedan 2003 då den nya organisationen kom till har 32 beslut tagits där det gjorts justeringar och anpasningar utifrån nya förutsättningar. Det senaste var bolagiseringen av kommunens fastigheter, att kommunstyrelsen tog över mark- och exploateringsverksamheten och strategisk lokalplering. Och inrättandet av kontoret för samhällsutveckling. Ansvaret för myndighetsutövningen har också blivit tydligare. Vill säga att vi varit snabba på att anpassa oss och inte varit passiva och avvaktat. Och att vi vände 18 år av ekonomiskt underskott.....

    SvaraRadera